Birkaç hafta önce yoğun istek üzerine eklentinin 1.0 BETA sürümünü yayınlamıştım. Tabi BETA olduğun için bazı hatalar söz konusuydu. Şuan eklentinin test edilmiş ve kimi hatalarının giderilmiş 1.0 sürümünü sizlere sunuyorum. En sevindirici haber ise artık karakter kodlaması problemleri yaşamayacağınız. Aslında buna çözümü BETA sürümde de vermiştim fakat pek tatmin edici olmamıştı 🙂
Karakter kodlaması problemleri artık olmayacak dedik. Tabi bu SMF’nin 1.1 RC3 sürümünde UTF8 desteği vermesiyle gerçekleşti. Yani SMF forumunuzun UTF-8 karakter kodlamasına sahip olmalı ve yüklü olacağı veritabanı da utf8 olmalıdır. Aksi halde karakter problemleriniz devam edecektir.
SMF’nin son sürümünü buradan, UTF-8 karakter kodlamalı dil dosyalarını ise buradaki adresten temin edebilirsiniz.
SMF’i herhangi bir dizine kurmalısınız. Eğer Mysql sürümünüz karakter kodlamasını destekliyorsa, yaratacağınız veritabanının karakter kodlamasını utf8_general_ci seçmelisiniz. Ardından SMF’nin sizi yönlendirmesi ile kurulumu bitirmelisiniz.
Eklentiyi güncelleme
Eğer daha WP&SMF BETA sitenizde yüklüyse, önce eklenti yönetiminden onu pasifleştirin. Daha sonra eklentiler dizinine giderek kendisine ait olan WP_SMF klasörünü silin. Ve eklentinin kurulumuna geçin.
Eklentinin kurulumu
Öncelikle buradan eklentiyi indirin. Sıkıştırılmış klasörden çıkan “WP_SMF” klasörünü WordPress eklenti dizini (wp-content/plugins) altına yükleyin. WordPress yönetici panelinden eklenti yönetimine gelin ve “WP & SMF” isimli eklentiyi aktif edin.
Şimdi en önemli kısımdayız 🙂 Az önce SMF forumu kurmuş olduğunuz klasör içerisine girin. Oradaki Settings.php dosyasını kopyalayın. Kopyaladığınız bu dosyayı eklentinin WP_SMF klasörü altına yükleyin. Yani wp-content/plugins/WP_SMF dizini altına. Settings.php dosyasını önce bilgisayarınıza indirip, indirmiş olduğunuz o dosyayı eklenti klasörü altına yükleyerek bu kopyalama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kopyalama işlemini başarıyla gerçekleştirdikten sonra eklentiyi aktif ettikten sonra görünen uyarı penceresinin yok olduğunu göreceksiniz. Bu da demek oluyor ki eklentimizi başarıyla kurduk ve kullanıma hazır 😉
Fonksiyonlar Nasıl Kullanılır?
Fonksiyonların kullanımında bir değişiklik yok ve BETA sürümünki ile aynı.
[php]SMF_EnSonMesajlar($limit=10,$hepsindenonce,$mesajdanonce,$mesajdansonra,$hepsindensonra)[/php]
Smf forumda en son mesaj yazılan başlıkları bu fonksiyon ile WordPress üzerinde görüntüleyebilirsiniz.
[php]SMF_EnSonBasliklar($limit=10,$hepsindenonce,$mesajdanonce,$mesajdansonra,$hepsindensonra)[/php]
Smf forumda en son açılan başlıkları bu fonksiyon ile WordPress üzerinde görüntüleyebilirsiniz.
[php]SMF_EnSonUyeler($limit=10,$hepsindenonce,$mesajdanonce,$mesajdansonra,$hepsindensonra)[/php]
Smf foruma kayıt olan en son üyeleri bu fonksiyon ile WordPress üzerinde görüntüleyebilirsiniz.
[php]SMF_ForumIstatistik($hepsindenonce,$mesajdanonce,$mesajdansonra,$hepsindensonra)[/php]
Toplam Üye Sayısı, Toplam Mesaj Sayısı, Toplam Konu Sayısı, Toplam Kategori, Toplam Bölüm sayısı gibi forum istatistikleri WordPress üzerinde gösterilebilir.
Küçük bir not
Siz eklentiyi aktif ettikten sonra bir kereliğine mahsus bu başlığın geri izlemeler listesine kurduğunuza ve eklentiyi denediğinize karşın uyarı mesajı gelecektir. Bu mesaj tamamen zararsız olup hiçbir ek bilgi içermez ve sadece bilgilendirme amaçlıdır..
Sürüm 1.01
Yeterince vaktim olmadığı için eklentiyi güncelleyemiyor ve üzerindeki hataları kapatamıyorum. Fakat sağolsun Jeff Galloway ilgilenmiş ve 1.01 sürümünü çıkarmış 😉 Bu sürümü buradan indirebilirsiniz ve güncel olarak ise şuradaki adresten takip edebilirsiniz.