E-posta kaydı yapan çok büyük servisler mevcut. Neredeyse Gmail, Hotmail, Yahoo derken her birinden ad-soyad uyumlu bir e-postamız var. Ancak bu mail adresleri ile forum, haber kaynağı v.b. kaydı yaptıktan kısa bir süre sonra, bizimle alakası olmayan birçok mail kutumuzu şişir durur. Peki ne yapacağız? Bu esnada devreye geçici mail adını verdiğimiz servislere giriyor.
15 Dakikalık Kullan At Geçici Mail Servisleri
15 dakikalık kullan at geçici mail hesapları internet üzerindeki sörflerimizi keyifli hale getiriyor. Çünkü spam ve istenmeyen maillerin ardı arkası kesilmiyor. Tamamen kişisel kullanım amacıyla açtığımız mail hesapları ise çöpe dönüyor. Böyle düşünüldüğünde spam e-postalarla savaşmanın en güzel yollarından biri 1 tane e-posta hesabı açmak, forum, abonelik v.b. gibi sizin için önemli olmayan yerlere o e-posta ile kayıt olmaktadır.
Yukarıdaki yöntem güzeldir ancak gelen spamları zaman zaman boşaltmak gerekir. Bu yöntem yerine, geçici mail servislerine başvurmak daha yerinde bir çözüm olacaktır. Aşağıda sizlerle paylaştığım geçici mail alma servisleri ile ister 15 dakikalık ister daha uzun süre olsun kullan at mail hesaplarına kavuşabilirsiniz.
Nedir kullan at geçici mail servisleri? Geçici Mail Alma Nasıl Yapılır?
10 dakikalık geçici mail servislerin amacı, belli süreliğine e-posta hesabı oluşturmak ve zaman aşımı sonrasında o e-posta hesabını kapatmaktır. Bu nedenle bahsi geçen bu servislerden elde edeceğiz e-posta kullanıcı adları genellikle “dsa7ıdadalkda” gibi bir şey olur.
Şimdi bu servislerden birkaçına yer verelim 🙂 Bu servislerin kimileri 10 dakikalık kullan at mail verirken, bazıları 15 dakikalık mail, bazıları ise daha uzun süreli geçici mail vermektedir.
Guerrilla Mail
Benim en çok ve sürekli tercih ettiğim bir geçici mail servisi Guerrilla. Açıkçası bundan başkasına gittiğim yok 🙂 Bu adrese girdiğiniz anda otomatik olarak bir geçici mail adresi oluşturuluyor. Dilerseniz yukarıdaki kutu içerisinde yer alan geçici mail adına tıkladığınızda, tercih ettiğiniz mail adresini yazabiliyorsunuz. Böylece daha akılda kalıcı bir e-posta adresi tanımlayabiliyorsunuz. Eğer açtığınız geçici mail adresi ile işiniz bittiyse “Unut Beni” düğmesine basarak tüm posta kutusunu sıfırlayabilirsiniz. Tabi bu servis geçici mail alma ile sınırlı kalmıyor ve bu email adresi üzerinden mail atmanıza da imkan tanıyor.
https://www.guerrillamail.com/tr/
Tempail.com
Bir diğer geçici mail servisi ise Tempail. Siteyi görüntülediğiniz anda geçici bir mail adresiniz oluyor ve bunu 46 dakika boyunca kullanabiliyorsunuz. Dilerseniz “1 saat ek süre istiyorum” düğmesine tıklayarak geçici mail hesabının süresini uzatabiliyorsunuz. Tempail geçici mail servisi ile sadece mail alabiliyorsunuz ve ayrıca mail gönderme şansınız bulunmuyor.
http://www.tempail.com/gecici-mail
HazirMail.Com
Geçici mail almayı sağlayan bu servis ise Türk uygulaması ve adı hazirmail. Alt yapı ve imkanlar olarak Tempail’e çok benziyor. Bu servis ile de e-posta gönderemiyorsunuz ancak dilediğiniz geçici bir adresi alabiliyorsunuz.
Mailinator
Mailinator servisi ile hemen dilediğiniz kullan at mail hesabını oluşturabiliyorsunuz. Mailinator diğer servislerden biraz daha önde çünkü verdiği API imkanı ile PHP, Ruby, Java, Python, NodeJS gibi programlama dillerini destekliyor. Bu da çeşitli uygulamalar yazmanızı olanaklı kılıyor.
Temp Mail
Temp Mail, Türkçe dil desteği sunan bir başka geçici kullan at mail adresi sunan servislerden biri. Siteyi ziyaret ettiğiniz anda hemen otomatik olarak geçici bir mail hesabı oluşturuluyor ve dilerseniz bu kullan at mail adını da değiştirme imkanı sağlıyor.
13dk.net
Adı üstünde olan servis 15 dakikalık mail yerine 13 dakikalık kullan at geçici mail adresi sağlıyor ve üstelik Türkçe dilde yayın yapıyor.