Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar

Uzun süredir mim eğlencesinden ses seda yoktu bloglar arasında. Ta ki Volkan Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar başlığıyla mim gönderene kadar 🙂

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar

Kimi zaman bana da bu soruyu yöneltenler oluyor, “Hakan kodlarken ya da tasarlarken ne kullanıyorsun?” şeklinde.

Her zaman dediğim gibi tasarım yapmıyorum, ancak elbette resim dosyalarında düzenleme yapmam gerekiyor 🙂 Hazır da Volkan topu atınca mazeret oldu ve genel bir liste hazırladım 🙂

Adobe Dreamweaver

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar: Adobe Dreamweaver

Kod yazma işimi Adobe Dreamweaver üzerinde hallediyorum. Kodları renklendiriyor oluşu cidden kolaylık sağlıyor. Benzer birçok yazılım var aslında ve Adobe Dreamweaver yazılımından daha az kaynak tüketen. Ama ne bileyim, alışmışım diyebilirim. Çünkü 4. serisinden beri Adobe Dreamweaver kullanıyorum.

Asıl kolaylık ise birden fazla site kodlarken. Kodlama yaptığınız web sitelerini tanımlayabiliyor ve bunlar arasında hızlıca geçişler yapabiliyorsunuz. Daha da ileri seviye düşünürsek, FTP yazılımına gerek kalmadan, direkt FTP dizininizdeki dosyaları da düzenleyebiliyorsunuz. Dosyada değişiklik yapıp, kaydedince, direkt FTP dizininizdeki dosyaya kaydediliyor. Böylece, ayrıca FTP yazılımları ile uğraşmıyorsunuz. Ancak bu özelliği kullanmıyorum.

Adobe Fireworks

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar: Adobe Fireworks

Tasarım yapmıyorum, ancak resim dosyaları üzerinde düzenlemeler yapmam gerekebiliyor. Böyle durumlar için ilk başvuracağım yazılım daima Adobe Fireworks oluyor. Kullanım olarak Adobe Photoshop yazılımına göre daha rahat geliyor bana.

Xampp ve Vertrigo

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar: Xampp ve Vertrigo

Yerel sunucu tercihim bu iki yazılım arasında değişiyor. Xampp yazılımına göre daha az yer kaplıyor Vertrigo. Ancak Xampp kendi bünyesinde birçok PHP eklentisini içeriyor, o nedenle bazen Xampp yazılımına dönüş yapıyorum.

IETester

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar: IETester

Web sayfaların XHTML kodlarını IETester yazılımı ile Internet Explorer 6, Internet Explorer 7 ve Internet Explorer 8 BETA 2 üzerinde test ediyorum. Ve her test sonrasında Internet Explorer tarayıcısının ne kadar problemli olduğunu tekrar ve tekrar anlıyorum 😀

SmartFTP

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar: SmartFTP

FTP dizinlerine erişimlerde ve dosya işlemlerimde SmartFTP yazılımını tercih ediyorum. Aynı anda birden fazla web sitesinin FTP dizinine bağlanabilmesi ve yerel klasörleriniz üzerinden dosya transferine izin vermesi, yazılımın başlıca artıları olarak görüyorum.

Color Cop

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar: Color Cop

Internet üzerinde dolanırken bazı web sitelerinde seçilen renkler çok hoşuma gidiyor. Onların renk kodlarını bulmak için Color Cop kullanıyorum. Ufak boyutuna karşın, çok faydalı buluyorum.

Notepad2

Mim: Tasarım Yaparken Kullandığım Programlar: Notepad2

Not defteri yerine Notepad2 kullanıyorum. Küçük boyutlu bir yazılım ve programlama kodlarını renklendirebiliyor. Ufak tefek kod işlerinde Adobe Dreamweaver yazılımını açmak yerine, hemen Notepad2 ile dosyayı düzenliyorum.

Sıra Mim yollamaya geldi

Ben ise Cem ve Hamdi‘ye iletiyorum mim hakkımı 🙂