1984, Zonguldak doğumluyum, Oğlak burcuyum. Bilgisayar ile tanışmam okul döneminde mecburi ya da seçmeli olarak bilgisayar dersini almam ile başladı. İşte bilgisayar salonuna gider ve 2 ders saati boyunca disket oyunlarını oynamak zorunda kalırdık. Onun dışındaysa cd , cd.., msdos komutlarını o zaman öğrendiğimi hatırlıyorum. Zaten o dönemlerde chat yapmakta modaydı, biraz da chat bahanesiyle bilgisayarla tanışmış olup, 2 parmakla yazanlar topluluğuna katılmıştım. Tabi o zamanlar evde bilgisayarım olmadığı için tanışmakla yetindim. Tabi bu olaylar liste 2 ya da 3 sınıf düzeylerinde yaşanıyor. Aslında 1 ‘de olabilir. İnan ki, emin değilim.
Bilgisayar ile aktif olarak üniversiteyi kazandığım 2002 senesinde uğraşmaya başladım. Abimin Hakan’a lazım olur üniversitede sözü üzerine babamın bilgisayar alması bu uğraşın ilk adımıydı tabiî ki. O zamanlar hiçbir şey bilmiyordum. Sıfırdan başladım ve çok şey öğrendim inancındayım.
Şu satırları yazdığım 2007 yılında ve bilgisayarı almamın üzerinden 5 yıl geçmesine karşın hala mezun olabilmiş değilim. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde öğrenciyim. Aslında şu vakit itibari ile 6. yılım. Bir nevi prof. öğrenci, Makine Mühendisi aday adayı diyebiliriz. 2009 yılının Temmuz ayında bu bölümü bitirmiş bulunuyorum 😉
En çok sorulan sorulardan biri, sıfır durumda olan kişilerin bu bilgi düzeyine nasıl ulaşabileceği ya da PHP v.b. dilleri nasıl öğrenebilecekleri oluyor. Bu gerçekten kolay değil. Çok vakit harcamalı, hırs yapmalı ve kolay pes etmemelisiniz. Sonrası zaten gelir. Kimilerine göre ileri düzey PHP biliyor olsam da, bana göre hala çok yetersizim. Normal karşılıyorum, zira ben Makine Mühendisliği eğitimi alıyorum 🙂
Bunca zaman boyunca birçok farklı konuda karşılıksız hizmet verdim , vermeye de devam ediyorum diyebilirim. Öğrendiklerim genellikle çevrimiçi günlüğüm olan bu sitede sizlerle paylaşıyorum. Çünkü web programlama işinin ne eğitimini aldım, ne de konu ile ilgili bir kitap açıp okudum 🙂 Her şeyi internet üzerinden araştırarak öğrendim. Siz de benim geçtiğim yollardan geçeceğiniz için, bir nevi yolunuzu kısaltmaya çalışıyorum diyebilirim verdiğim bilgilerle.
Her karşılıksız hizmet hem de ücretli hizmet vermektesin. Farkı nedir diyebilirsiniz? Hepimizin belli ihtiyaçları söz konusu. Konusu ne olursa olsun, karşılıksız hizmet sunanlara ne yazık ki ekmek vermiyorlar diyebilirim 🙂 Bu nedenle yoğun ya da vakit alacak işlemleri ücretini talep ederek vermekteyim. Zira geçmişe yönelik çok güzel tecrübeler edindim bu konuda. Sizden 2×3 ‘ü isterler, siz 6 dersiniz. 4×12 diye sorar, 48 dersiniz. Ya 8×9? =72 , 10×45 ? = 450. Siz cevap üstüne cevap verirsiniz. Sonra biri gelir yine 4568×8656 diye sorar. Sizinde vaktiniz nakit olduğu için çözüp vakit harcamak yerine , soruyu soranı hesap makinesine yönlendirirsiniz. İşte o an siz, dünyanın en şerefsiz, en .. . .. insanı olursunuz. Hâlbuki aynı kişi daha 2 gün önce 8×9 için size teşekkür eden, Allah Razı olsun diyen kişidir. İşte bu yüzden vakit alacak problemlerde yardımlarımı kestim. Artık hesap makinesi yapıyor ve satıyorum.
İnsanların beni soru yağmuruna tutmalarından hoşlanmıyorum. Elimden geldiğince yardımcı oluyorum zaten sitemde. Ama Msn adresimi bir şekilde bulup, beni sorulara boğanları genellikle ya engelliyor ya da tatlı bir dil ile azarlıyorum. Ülkemizde birçok farklı konu için onlarca teknik destek sitesi var. Hepsi size yardımcı olmak için kurulmuş. Msn Messenger’a , uzun süredir görüşemediğim arkadaşlarım ile yazışmak, proje kapsamında çalıştığım insanlar ile iş görüşmesi yapmak v.b. için giriyorum. O esnada sürekli açılan pencereler ve soru yağmurları sadece dikkatimi dağıtıyor. Kendinizi yerime koyabilirsiniz, anlayış lütfen.
Son olarak ise dmry, soyadımdaki ünlü harfleri çıkarınca geri kalanlar oluyor. D-e-M-i-R-a-Y, ünlü harfleri atın ve geriye DMRY kalıyor.
Yayınlarım
Php-Nuke Kitabı
PhpNuke üzerine hazırlamış olduğum bir e-kitapdır. Adobe Acrobat reader formatında (Pdf) ve 76 sayfadan oluşmaktadır. Merak edilen birçok konuya değindiğim e-kitapta, çok sade bir anlatım dili kullanıp, her yaş aralığından okuyucuya hitap etmek istedim.
E-kitap içerisinde anlatmış olduğum, PhpNuke 7.3 sürümüdür. Bütün modüllerin kullanımı yer almaktadır. Ayrıca bilgisayarınıza yerel sunucu ve üzerine PhpNuke kurmayı anlattığım gibi, uzak sunucuya dosyalarınızı nasıl yollayacağınıza da yer verdim.
Sadece amatörlere değil, geliştiricilere de önem verdim. Geliştiriciler için modül ve blok hazırlamayı uygulamalı olarak (hazırlanan dosyalar e-kitap içerisinde) anlattım. Son sayfalarda en merak edilen phpnuke ipuçlarına da yer almakta.
Kitabın yayın tarihi: 16.11.2004 – Kitabı İndir
Yazılarım
PCnet dergisinde konuk yazarlığım
Bir dönem PCnet dergisine konuk yazar olarak birçok yazı hazırladım. Yaklaşık 1 yıl boyunca yazdım. Fakat sonrasında hem üniversite hem de kurumsal projeler sebebi ile devam edemedim. İşte o dönem yazdığım yazılar.
Ekim 2006
- Google Webmaster Central
Web tasarımcılarına faydalı bilgiler. - Kendi eklentinizi yazın
Firefox ve Thunderbird eklentisi hazırlıyoruz - Google hatırlatıyor
Google Calendar’ın SMS servisinden artık biz de faydalanabiliyoruz.
- Google Webmaster Central
Eylül 2006
- Apache için güvenlik ayarları yapmak
Apache web sunucunuzun güvenli olarak çalışması için yapmanız gerekenleri açıklıyoruz. - Ne kadar biliyorsanız o kadar korunursunuz!
Truva atı nedir, çeşitleri nelerdir, nasıl ve ne amaçla kullanılır, nasıl engellenir? Aklınıza gelen soruların yanıtlarını veriyoruz.
- Apache için güvenlik ayarları yapmak
Ağustos 2006
- Messenger Plus! Live
Gelmiş geçmiş en iyi MSN Messenger eklentisiyle tanışın. - Yepyeni Google buluşları
Sadece arama motoru olmayı geride bırakan Google, kısa aralıklarla çıkardığı yeni servisleriyle ilgi odağı olmaya devam ediyor. - Zoho Show
Çevrimiçi kullanılabilen Zoho Show sayesinde e-postalara ekli sunu gönderme devri bitiyor.
- Messenger Plus! Live
Haziran 2006
- USB belleğinizde çalışan yazılımlar
Nereye giderseniz gidin, nerede olursanız olun, yazılımlarınız daima yanınızda olacak.
- USB belleğinizde çalışan yazılımlar
Mayıs 2006
- Google Calendar
Üyeleri için “saçını süpürge eden” Google, bu kez de çevrimiçi ajanda servisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. - ÖZEL DOSYA: MSN Messenger hakkında her şey
Günümüzün en çok kullanılan mesajlaşma yazılımı MSN Messenger’ı baştan sona zenginleştirmenin sırrı bu yazıda. - 25 soruna 25 çözüm
Faydalı yazılımlar serisine devam ediyoruz.
- Google Calendar
Nisan 2006
- Google Page Creator
Google, bu sefer de web sitenizi yapıyor.
- Google Page Creator
Mart 2006
- Dosya sunucuları
Multimedya dosyalarınızı ücretsiz sitelerden indirterek kendi transfer kotanızı boşuna harcamayın. - ÖZEL DOSYA: 100 bedava Türkçe yazılım
Ülkemizde üretilen her derde deva çözümler.
- Dosya sunucuları
Şubat 2006
- Google Pack
Araç çubuğu, anti virüs, medya oynatıcı ve daha fazlası… - 1 MB’tan küçük ücretsiz yazılımlar.
Kendileri küçük, işlevleri büyük programlar.
- Google Pack
Ocak 2006
- 100 KB’tan küçük yazılımlar
100. sayımıza özel, boyutları 100 KB altında olan ve boyundan büyük işler yapan 100 çok önemli yazılımı derledik.
- 100 KB’tan küçük yazılımlar
Aralık 2005
- Google Analytics
Google web sitenizin istatistiğini de tutuyor.
- Google Analytics
Temmuz 2005
- En iyi 30 Firefox eklentisi
Firefox için geliştirilmiş en iyi 30 eklentiyi derledik.
- En iyi 30 Firefox eklentisi
Şubat 2005
- Hatasız PHP-Nuke güncellemesi
Güncelleme sorunlarına kesin çözüm.
- Hatasız PHP-Nuke güncellemesi
PC Labs Editörlüğü
- Donanım Sürücülerinizi Zahmetsizce Yedekleyin – 15 Ocak 2007, Pazartesi
“Hakkımda” için 6 yanıt
Yorumlar kapatıldı.